четвъртък, 30 март 2017 г.

Няколко съвета как да бъдем по-продуктивни на работното място



Ние хората работим средно по 40 часа на седмица, като на всички ни се е случвало често или по-рядко да нямаме силата и ентусиазмът да свършим всички запланувани задачи за деня по ред причини, за това тук са представени няколко трика за подобряване продуктивността на работното място.

1. Работете с настроение.
      Ако започнем деня си с усмивка, шансът да имаме успешен и продуктивен ден е много по-голям, отколкото да подхванем задачите си намусени.  
      
      2. Не отваряйте електронната си поща сутрин. 
      В днешно време, вследствие на техническия прогрес, става все по-трудно да кажем, че можем сами да планираме деня си. Ако не желаем още с първата глътка кафе да имаме пред очите си няколко поставени дистанционно задачи, трябва да се абстрахираме от мисълта да хвърляме дори и бегъл поглед на пощата си сутрин. Това не означава, че не трябва да отговаряме на имейлите и да ги игнорираме, но когато това е първото действие, което правим на работното място вероятността да работим под напрежение през деня се увеличава.

           3. Не се стремете да влагате цялата си енергия в изпълнението на дадена задача, преди да се замислите дали тя изобщо си заслужава да бъде изпълнена.
Това да влагаме неимоверно старание в някоя работна задача не означава, че ще й бъде придадена по-голяма стойност. Трябва да правим план за всяка дадена задача, като по този начин ще изпълним задачата си точно, ясно и подредено.

      4.  Вършете работата докрай.
Не оставяйте днешната работа за утре! Всеки ден ние получаваме нови задачи и ако оставим работата си от вчера недовършена има голяма вероятност тя да си остане така, тъй като ще бъдем погълнати от новите задачи.

5. Записвайте идеите си – без значение колко незначителни ви се струват.
Купете си ново тефтерче, което да носите навсякъде със себе си и да записвате в него всяка една идея, която ви хрумва, независимо дали става въпрос за нова работа или нов проект в работата, както и някоя забавна бележка, която сте видели.

6. Вдъхновявайте се.
Търсете забавни проекти, играйте си с идеи, рискувайте, възпитайте в себе си силно желания да разбирате нещата.

      7. Слушайте лека музика на работното си място.
Научно е доказано, че леката, приятна музика, която звучи в офиса, повишава настроението на хората, подобрява отношенията между тях и води до увеличаване на творчеството. "Леката и приятна, за предпочитане класическа музика, ни позволява да се "отвлечем" за малко, но да останем все пак в добра кондиция и да погледнем по-творчески на нещата около нас. В резултат на многобройни тестове бе доказано подобряване дейността на главния мозък и то в областта на размислите и абстрактното виждане", казва професор Рави Мехта.

Автор: Елена Траянова 
Стажант Реклама 
Miracle Works

Няма коментари:

Публикуване на коментар