четвъртък, 1 декември 2016 г.

[Топ 4 причини]: Защо маркетингът е важен за бизнеса?



Нека започнем с отговора на въпроса "Какво е маркетинг?". Според Филип Котлър (маркетинг експерт, който е на 4-то място в класацията на Financial Times за най-големите имена в мениджмънта на всички времена): "Маркетингът е изкуството да се привличат и задържат рентабилни клиенти”. С други думи основната му цел е да осигури печалба, което е и основна причина за съществуването на бизнеса.
Ако това да печелите повече е важно за вас, то маркетингът може да ви помогне.


Ето и топ 4 на причините защо маркетингът е важен за вашия бизнес:



      
      1. Информира     
      Без маркетинг потенциалните ви клиенти може никога да не разберат за предлаганите от вас продукти или услуги. По този начин вие ограничавате бизнеса си и потенциала му да бъде успешен и да се разраства. Маркетингът помага на вашия бизнес да бъде по-печеливш и конкурентоспособен в дългосрочен план. 
    



2. Повишава продажбите 
Каква е крайната цел на всеки бизнес? Да печели пари. Маркетингът ви помага точно в постигането на тази цел. Когато започнете да популяризирате вашите продукти или  услуги, повече хора научават и се възползват от тях. А когато останат доволни от вас - те споделят с близки и приятели.
Не забравяйте: всеки доволен клиент споделя със средно 9 човека.




3. Помага ви да се отличите
На пазара вероятно има още много бизнеси, подобни на вашия. За да бъдете по-успешни и да се отличите в очите на потребителите, вашият бизнес се нуждае от маркетинг. Той ви помага да изградите своята марка и да откриете и комуникирате уникалното си предложение за продажба на вашите потенциални клиенти.


4. Гради репутация
Маркетингът ще ви помогне да изградите и да поддържате дългосрочна връзка с вашите клиенти, които са основа на добрата репутация. А добрата репутация от своя страна ще помогне на повече потребители да ви се доверят и да станат ваши клиенти. С все по-широката употреба на интернет, следенето на това какво се случва онлайн е от ключово значение за вашия бизнес. Негативните коментари или липсата на информация в интернет могат да ви струват много изгубени клиенти.


Два съвета за финал:
      1. Трябва да инвестирате, за да спечелите.
Маркетингът не е лукс, той е нещо, от което бизнеса се нуждае, за да печели и да се разраства. Както е казал Стюарт Брит: "Да правиш бизнес, без да рекламираш, е като да намигаш на момиче в тъмното. Знаеш какво правиш, но никой друг не знае".

      2. Не е нужно да имате огромни бюджети.
С възможностите, които предлага интернет и с качествена маркетингова стратегия, можете да се радвате на завидни резултати.

Свържете се с нас сега, за да обсъдим как да помогнем на вашия бизнес.

Автор: Емилия Милушева, Организатор Реклама в Miracle Works

Няма коментари:

Публикуване на коментар