сряда, 25 юли 2018 г.

5 неща, които продуктивните хора правят ежедневно!


5 неща, които продуктивните хора правят ежедневно!



Днес ви представяме 5 неща, които голяма част от продуктивните хора правят ежедневно. Ето ги и тях:

  •      1. Управляват имейлите ефективно

Имейлите могат да имат отрицателно въздействие върху производителността ви, ако не се гледа на тях внимателно. Едни от най-продуктивните хора проверяват имейлите си само по няколко пъти по време на работния ден. Организират и рационализират своите пощенски папки, за да намалят времето, прекарано в управлението на имейли. Те се съпротивляват на изкушението да проверяват електронната си поща, всеки път, когато чуят „пинг“, което е начинът, по който те успяват да останат толкова ефективни през целия ден.

  •      2. Максимизират продуктивността си

„Не казвайте, че нямате достатъчно време. Имате точно същия брой часове на ден, които бяха дадени на Хелън Келер, Пастьор, Микеланджело, Майка Тереза, Леонардо да Винчи, Томас Джеферсън и Алберт Айнщайн.“
- Х. Джаксън Браун
Никой не може да остане активен през целия ден, дори и най-продуктивните сред нас. Тези хора се възползват максимално от работоспособното си време. Ако искате да сте продуктивни, преди всичко трябва да идентифицирате вашите продуктивни и непродуктивни периоди. Опитайте се да свършите повечето и по-сложни неща, когато сте в продуктивния си период от денонощието, и оставяйте простите такива, за периода, в който продуктивността ви намалява.

  •        3.    Избягват срещите

Подобно на имейлите, които не правят нищо друго освен, че влияят негативно по отношение на вашия фокус, безполезните срещи могат да „изядат“  вашите продуктивни часове.
Според статистиката, безполезните срещи струват на бизнеса 37 милиарда долара годишно. Най-успешните хора са напълно осведомени за това, поради което те присъстват само на срещи, които са от голямо значение за тях. Наясно сме, че няма как тези срещи да се ограничат на 100%, но все пак е добре да ги поддържате кратки и фокусирани.

  •      4.  Обграждат се с правилните хора

Имате колега, който ви смущава и разсейва от задачите ви? Всички сме изправени пред подобни обстоятелства, но това, което има значение, е това, което избираме да направим. Ако искате да сте по-продуктивни, ще трябва да сте заобиколени от точните хора. Джон Рон го обобщава блестящо, когато казва:

"Вие сте средно петте души, с които прекарвате най-много време".

Отрицателните хора не само са опасни за вашата производителност, но и за общата производителност на вашия екип. Успешните хора признават този факт и предприемат мерки за отблъскването на такива хора.

  •         5.     Избягват да се разсейват с ненужни неща

Независимо дали сърфирате в Интернет, прекарвате часове в социалните мрежи или разговаряте с колегите си, това ще попречи на напредъка ви и ще доведе до спад на производителността ви. Не забравяйте, че отвличането на вниманието е нещо, което ви отдалечава от целите ви.     
Способността да се разсейвате ненужно и да поддържате фокуса си по време на работа е най-ценното предимство на продуктивните хора. Не губете времето си в безполезни дейности. Концентрирайте се върху наистина важните неща.

Отделете време за нещо продуктивно, нещо което ви носи стойност, като се запишете на обучение при нас: www.miracleworks.bg. Не губете време, направете промяната още сега!

Автор: Ваня Симова
Стажант Маркетинг и комуникации

Няма коментари:

Публикуване на коментар