четвъртък, 31 август 2017 г.

Отговори на латералните ни загадки

Миналият път ви предложихме няколко загадки, за чието решение се изисква малко по-нестандартно мислене. След като ви оставихме да си блъскате главата цяла седмица, дойде ред да ви кажем и ,,верните отговори“. Имайте предвид, че в латералните загадки решенията могат да бъдат повече от едно. Друго важно при тях е че няма правилни и грешни отговори,  важно е единствено творчеството и забавлението.
   

  Загадките от миналия път.
 1. Една жена има неоспоримо доказателство в съда, че съпругът й е бил убит от сестра и. Съдията заявява: "Това е най-странният случай, който някога съм виждал. Макар че това е вярно, тази жена не може да бъде наказана.
 2. Един мъж се прибира от Швейцария с влак. Ако пътуваше във вагон за непушачи, щеше да умре.
 3. Една жена си купува чифт нови обувки. Отива на работа и умира.
 4. Един човек влиза в бара и си поръчва питие. Барманът изважда пистолет и го насочва към него. Човекът казва: "Благодаря ви" и излиза
 5. В средата на лятото е открито тяло в парка в Чикаго. Има фрактури по цялото тяло включително и черепа. Причината за смъртта е хипотермия

   
  Ето и някои от възможните решения:
  1. Сестрите са сиамски близнаци
  2. Преди това мъжът е бил сляп, връщал се е от Швейцария, където са му направили операция на очите и е прогледал отново. След като са влезли в тунел той се е уплашил, че отново не може да вижда и е искал да се хвърли от влака, но е видял запалена цигара и се е успокоил.
  3. Жената е асистентка на човека, който хвърля ножове в цирка. Понеже новите и обувки са на по-високи токчета, мъжът не е преценил и я е уцелил.
  4. Човекът е хълцал, бармана го е уплашил като е насочил си към него и за това не му е била необходима вече вода.
  5. Мъжът е много беден и няма пари да си купи билет от Европа да Северна Америка, затова влиза в багажното отделение на самолета и по средата на полета умира от хипотермия. Малко преди да кацне самолета, багажното отделение се отваря и мъжът изпада.

  Автор: Таня Пеева

  Стажант реклама, Miracle Works


Няма коментари:

Публикуване на коментар