четвъртък, 14 юни 2018 г.


5 спестяващи време приложения и инструменти, от които маркетолозите  са обсебени




Понякога да намериш точното приложение или инструмент за теб, е като да откриеш златна находка! Представяме ви няколко предложения, които биха могли да бъдат вашата „златна находка“.

1. МоtoRead
     Много често срещаме полезни и забавни статии в интернет пространството, за които обаче не винаги е лесно да се намери време да бъдат прочетени. За щастие живеем в 21 век, където нещата се случват една идея по-лесно. Вместо да „губите“ време в четене, можете да изпратите всяка статия на полезното приложение „MotoRead“, което освен, че е полезно е и безплатно. По този начин можете да слушате роботски глас, който чете статията вместо вас, докато вие вършите други важни неща.
     Приложението MotoRead ви позволява да слушате статии от мрежата в плейлист формат. Можете да запазвате статии в плейлиста от всяко едно от вашите устройства, както и да регулирайте скоростта на възпроизвеждане. Статиите могат да се добавят към плейлиста директно от приложението МotoRead чрез услугата RSS (софтуерен механизъм за обмен на новини). Просто трябва да се абонирате за новините, които харесвате, и да изберете статиите, които искате да добавите към плейлиста си. Можете да запазвате статии (в плейлиста ви) от вашия компютър, с помощта на МotoRead Chrome extension. Също така можете да ги запазвате, като кликнете върху иконата на Motoread в горната част на браузъра Chrome или като кликнете с десния бутон на мишката върху връзката и изберете „save to Motoread“. Статиите ще се синхронизират директно с приложението ви и ще бъдат запазени в плейлиста ви, за да можете да ги слушате в движение. Спестете време и останете в крак с всички новини, като изтеглите приложението Motoread.

2. Apple messages
     (Съобщения от Apple - когато не желаете да позвъните или да чакате обратен e-mail.)
Apple messages са безплатно приложение, което в последно време се е превърнало в огромна част от живота на потребителите на Iphone. Аpple messages е бърз начин да получите отговор или да научите известна доза новини, когато не можете да проведете телефонен разговор или нямате време да изчакате за обратен e-mail.
     С интегрирането на съобщенията на всички ваши Apple устройства, то е по-удобно от всякога. Мигновените съобщения позволяват на хората от обкръжението ви да достигнат до вас в реално време.

3. Evernote
     (Когато имате нужда от едно и също място за всяка бележка или списък)
“Evernote” е едно от любимите приложения на хората, които са твърде заети и затрупани от „notes” и “to do lists”. Evernote може да бъде използвано безплатно, както и платено. В него можете да съберете всичко - списъци със задачи, content ideas, бизнес планове, бележки за срещи, бележки по време на срещи, изследвания, планове за пътуване и т.н. Evernote можете да използвате дори, когато пишете статии. Можете да започнете статията с Evernote, и след това да я премеситете в Microsoft Word. Приложението може да бъде инсталирано на всичките ви устройства и да имате достъп до него навсякъде.

4. Bit.ly
     (в случай че желаете да проследите URL-a си)
Инструментът „Bit.ly“ идва на помощ, когато желаете да съкратите URL адреси. То е както безплатно, така и платено. Позволява да проследите конкретни съобщения, към които искате да привлечете хора. Когато имате конкретни страници, на които искате да насочите хората, с Bit.ly можете да скъсите URL адреса си. В моментите, в които не можете да проследите хората, то показва обема и можете да видите кои сегменти от показванията са по-популярни от други. Инструментът взаимодейства добре с TweetDeck (персонален браузър, който ви държи в течение на нещата, случващи се около вас).

5. Lumen5
     (когато искате да трансформирате текст във видео)
Lumen5 (безплатен и платен) е инструмент за социални видеоклипове, който създава видеоклипове от публикации в блогове, използващи изкуствен интелект. Просто трябва да въведете URL адреса на блога и Lumen5 обобщава съдържанието, съответстващо на всяка сцена със съответните снимки, видеоклипове и музика (или можете да качите вашите собствени).Системата за ИИ не е перфектна и вероятно ще трябва да презаредите текстово наслагване ръчно и да замените някои изображения, но това е добър старт. Можете ръчно да комбинирате изображения, текст и музика. Микро видеоклиповете помагат да се съживят статиите в блога в социалните канали и по тази причина Lumen5 е полезно допълнение към комплекта за създаване на съдържание.


Автор: Ваня Симова
Стажант Маркетинг и комуникации

Няма коментари:

Публикуване на коментар