четвъртък, 20 април 2017 г.

Могат ли марките да ни разкажат своята история в 6 секунди? Youtube се надява да успеят.



Могат ли марките да ни разкажат своята история в 6 секунди? 
 YouTube се надява да успеят.


YouTube премахва 30 секундните непрескачаеми реклами, като на тяхно място ще се появят 6 секундни наречени (амортисьорни) Bumper реклами.

Представените миналия aприл Bumper реклами, YouTube нарича „ малките haikus на видео рекламите“ и заявява, че те „са идеални за довеждане до частичен достъп и честота, главно върху мобилните телефони, където Snackable видеата се справят добре“.

Но могат ли марките наистина да покажат всичко само за 6 секунди? В усилие да се докаже, че ще успеят, Google нае компания, която да ангажира няколко агенции, които да превърнат няколко броя от известни книги, като Ромео и Жулиета и Дракула, в 6-секундно клипче. Sadie Thoma,  ръководител на YouTube отделът, представителство на креативното развитие, заяви че целта е „ да се разкрие същността на дългата история в съкратена форма“.

Агенциите, които участваха в предизвикателството на YouTube са включително и  WPP's J. Walter Thompson, Wieden & Kennedy и Interpublic's Deutsch.


Какви са резултатите?

Една от книгите адаптирана от J.Walter Thompson, представлява „анимирана риба, която яде друга риба и след това се появява сцена, в която докато мъж се опитва да стигне до хладилника, за да си вземе рибен сандвич, в очилата му за виртуална реалност се появява бебе, което расте. По мнение на автора, 6-секундните видеа имат смисъл, само ако знаем, че гледаме 6-секундна интерпретация на „Началото на разновидността“. В противен случай, не се казва много за историята. Разбира се, когато YоuTube използва кадрите, марките и техните агенции, те нямат голям избор, но когато стане въпрос за това да работят с  рекламните формати, те биват предлагани. За това, ако YouТube каже, че трябва да се опитат да разкажат историите си в 6-секундна реклама, това е нещото, което много от тях трябва да направят.

Но могат ли компаниите да разкажат завладяващите си реклами за 6 секунди? Това наистина изглежда трудна задача.

Когато Bumper рекламите стартират, YouTube отбелязва, че „за тях Bumper рекламите работят най-добре, когато са комбинирани с TrueView или с известните кампании на Google“. TrueView рекламите са включени в рекламите и нямат времеви лимити. Така че не е изненадващ факта, че Bumper рекламите са по-ефективни, когато са сдвоени с реклами, които не са толкова ограничени във връзка с времето.

Вниманието е в дефицит за икономиката.

Много беше направено за „икономическото внимание“, но Bumper рекламите на Youtube събудиха много предположения за това, че наложеният етикет „вниманието е в дефицит за икономиката“ би било по-подходящо.

И докато все още няма точен отговор за марков стремеж да имат значително влияние върху потребителите, в днешната постоянно променяща се дигитална среда, е редно да се запитаме: вместо да изтезават ума на потребителите, с цел да премахнат основата в 6-секундните реклами, защо марките просто не отидат в другата крайност.

Докато силата на марките да разказват историите си е видна, умните марки откриват, че има време и място за това и, че времето не е 6 секунди.

Източник: www.econsultancy.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар