четвъртък, 11 май 2017 г.

Не пренебрегвайте силата на визитките!

Въпреки изобилието от приложения и дигитални подписи, физическите визитки винаги ще са на мода. Според повечето хора, те представляват бърз начин за обмен на информация и са лесно преносими. Но, използвани правилно, визитките могат да бъдат много повече.

Мислете за тях като за мощна реклама на организацията, в която работите. Какво казва вашата визитка за вас? Какво прави тя, за да не забравят клиентите и партньорите ви вас и вашата компания? Бихте ли могли да я на направите дори по-привлекателна и запомняща се? Със сигурност! Ето как:

1. Мислете по-далеч от… хартията.

Твърде често, визитките биват печатани на обикновена твърда хартия. Защо? Да, вярно, че е икономично, но ако разполагате с достатъчно средства, не е зле да обмислите инвестиции в други варианти. Принтерите могат да работят с почти всякакви материали. Мислете нестандартно.

Ако се занимавате с реклама в сферата на здравеопазването, бихте могли да използвате фотографски плаки. Дървото е чудесен материал за визитки, когато рекламират дейности на открито.

А ако наистина искате да демонстрирате креативност, какво ще кажете за пластмасова визитка, пълна с вода и/или с червено мастило? Хартията далеч не ви позволява да разгърнете творческия си потенциал.

Помнете, че визитките често са единственият начин да се отличите от тълпата и да убедите потенциалния си клиент/партньор да ви се обади.

2. Интерактивността като инструмент.

Не е нужно визитката да представлява просто напечатано листче хартия. Тя може да включва всякакви други интересни характеристики, които говорят за вашия бизнес. 

Ако се занимавате с обзавеждане или музика, можете да изберете визитка, която се превръща в стол или пиано при сгъване.

А защо не и картичка-пъзел? Или пък 3-4 части, които, комбинирани, съставят изображение, което разказва някаква увлекателна история? Търсете опции, които ще забавляват клиентите ви за повече от няколко секунди.

3. Чудото, наречено изрязване с щанци.

Къде пише, че визитките трябва да са правоъгълни? Да, вярно, че се побират идеално във всеки портфейл, но това важи и за всички други. Защо бихте искали да се сливате с тълпата, когато целта ви е да се отличите?

Първо, помислете за дейността на компанията си – тя новаторска ли е и авангардна? Тогава може би визитката ви трябва да е метална и да наподобява ножче за бръснене?

Ако работите в музикалната или развлекателната индустрии, украсете визитката си, изрязвайки някакъв музикален инструмент или камера. Можете да имитирате огромно разнообразие от форми, стига да оставите място за важната информация.

4. Новите технологии наистина могат да впечатляват.

Знаете ли, че съвременните визитки могат да разполагат с вграден USB порт? Компании като Flashbay специализират в производството на визитни картички, които съхраняват голямо количество информация. Защо не подготвите специална презентация с аудио и видео компоненти и не я качите на модерната си визитка? Ако искате да промотирате организацията си, просто давате картичката на човек по избор и оставяте тя да свърши останалото вместо вас. Трябва само да кажете „свържете я с компютъра”.

5. За финал… мислете за подгъвите.

Много хора живеят с ограничената идеята, че визитките трябва да са плоски и да си стоят такива. Множеството подгъви и гънки в дизайна на визитката могат да я превърнат в нещо уникално – например, да я направят триизмерна, под формата на звезда, самолетче, куб, коледно дърво, количка. Възможностите са безброй!

Когато става въпрос за визитки, ако използвате малко парче хартия с лого отпред и информация за връзка отзад, пропускате златни възможности. Визитките са мощно оръжие! Не ги игнорирайте!

Екипа на Miracle Works

Няма коментари:

Публикуване на коментар