понеделник, 8 септември 2014 г.

12 примера за цифрова технология в магазините на дребно - част 2

7. M&S виртуална линия
M&S са запалени по иновацията на магазините си с нова технология.
Според Бен Дейвис:
 „Това е модерна технология за избор и поръчка. Тази виртуална линия ( дигитална стена) до сега е била демонстрирана само в Амстердам, но аз имах удоволствието да използвам една висококачествена в M&S. Изненадващо е, но работи наистина много добре, имайки предвид твърде  големите размери за подобно устройство. Височината на екрана е приблизително колкото средния човешки ръст. Клиентът може да докосва устройството, за да  разглежда каталога на момента и да си избере най-подходящото за него облекло.”
„На екрана също може да гледате видео и устройството ще ви предложи връзки към артикули, които сте сканирали или избрали.”

8. Nordstrom показва най-търсените неща в магазина
Тук налице е феноменът „social proof” - явление, при което хората са склонни да вярват, че решенията и действията на другите отразяват правилно поведението им в дадена ситуация. Оттук можем да направим извод, че купувачите малко или много се влияят от избора на другите и вярват, че продуктите, които са най-избирани, са най-добри.
9. Macy's и iBeacons
Известният магазин в САЩ експериментира с iBeacons. Процесът е такъв, че клиентите, които влизат в магазина с инсталираното приложение Shopkick за айфони, ще бъдат уведомени за сделки и продукти, от които могат да са заинтересовани. С помощта на shopkick лесно могат да бъдат намерени продуктите, които купувачите търсят.
Въпреки че съществува риск от досадни клиенти, тази прецизност при пазаруването може да е доста ефективна.


10. Debenhams на Оксфорд Стрийт
Debenhams наскоро представи своя водещ магазин на стойност 25млн лири на Оксфорд Стрийт в Лондон, изпълнен с много технологии, включително видео екрани и щандове за поръчване от магазина.


11. Дигиталните означения на KIKO
 KIKO  използва цифров видео екран на тавана за привличане на вниманието на преминаващите.
12. Topshop са приели с удоволствие цифровата технология и я използват редовно в магазина си, също както и в кампанията им «Иска ти се да бъдеш в Topshop»
Най-новото е да преживеят виртуално London Fashion Week Show. Клиентите могат да използват VR слушалки (Virtual Reality Headphones), за да се потопят напълно в магията на модното шоу.

Оригинал: Греъм Чарлтън

Няма коментари:

Публикуване на коментар